תכנית קונסטרוקציה

הבית הוא המקדש שלכם! מחירים זולים שיגשימו לכם חלום!

תכנית קונסטרוקציהבנייה היא תחום שקיים מאז ומתמיד, וזו תעשייה שלעולם לא תדעך כי היא הכרחית לצמיחת החברה שלנו. במאמר זה, אנו הולכים לדבר על תוכניות בנייה של מהנדסי מבנים וכיצד הם יכולים לעזור לכם בפרויקט הבנייה או השיפוץ שלכם. הנה כנה דגשים על תכנית קונסטרוקציה.

תכנית הבנייה היא מסמך המציג את העיצוב והפריסה המבנית של המבנה, כאשר תכנית קונסטרוקציה צריכה לכלול את כל המידע הדרוש כדי להוציא לפועל את תוכנית הבנייה בצורה הבטיחותית ביותר. מתכננים בנייה או שיפוץ? הנה כל מה שצריך לדעת על תכנית קונסטרוקציה על ידי מהנדס בניין.

מיהו מהנדס הבניין ומה תפקידו?

מהנדס בניין יספק לכם תכנית הכוללת שרטוטי עיצוב, חישובים ומפרטים אשר מטרתם תמיד היא הוצאה לפועל של תהליכי בנייה בצורה בטוחה ויציבה על פי תקני הבטיחות הקיימים בארץ ובעולם. ככלל, תוכנית בנייה על ידי מהנדס מבנים תכלול:

  1. תוכנית אתר המציגה כיצד המבנה ימוקם בשטח, כולל כל מבנים קיימים או טופוגרפיה נדרשת.
  2. שרטוטי גובה של הבניין מנקודת מבט חיצונית.
  3. תכנית קומה המציגה היכן כל החדרים ממוקמים זה ביחס לזה.
  4. שרטוט חתך של כל קומה המראה היכן ממוקמים קירות והיכן הם מצטלבים עם רצפות או תקרות.

מהי תכנית קונסטרוקציה ומה כוללת? 

תכנית בנייה או תוכנית קונסטרוקציה על ידי מהנדס מבנים, היא מסמך המתאר את כל ההיבטים של המבנה כולל עיצובו, החומרים והמפרטים שלו. המסמך הזה כולל גם פרטים חשובים כמו מידע על אתר הבנייה ופרטי ההתקשרות של הקבלן, תקנים של בטיחות ועוד.

מכיוון שיש כל כך הרבה סיכונים בבנייה, חשוב שתהיה תוכנית קונסטרוקציה מפורטת. תוכנית זו תיווצר על ידי מהנדס מבנים ותכלול:

  1. מיקומו של אתר הבנייה והמבנים הסמוכים, אם קיימים.
  2. סוג הבניין המתוכנן (למשל, קומה אחת או שתי קומות, מגורים או מסחר).
  3. גודל וצורת המגרש.
  4. גובה הבניין ומכשולים אפשריים.
  5. ניקוז האתר או המבנה.
  6. דפוסי תנועה וכבישים באזור
  7. מתאר בניית חניה.
  8. חומרי בניין המשמשים בפרויקט.
  9. שרטוטים אדריכליים.
  10. הצעות קבלן ועלות בנייה משוערת. כל אלו ועוד, הם פקטורים אשר נכללים בהבניית תכנית קונסטרוקציה על ידי מהנדס בניין.

החישובים שמהנדס לוקח בחשבון בהבניית תוכנית קונסטרוקציה 

מהם החישובים המתמטיים והפיזיקליים שמהנדס בניין לוקח בחשבון? וכיצד החישובים האלו מתבטאים בתוכנית קונסטרוקציה? ובכן, חשוב להבין כי הנדסת בניין היא למעשה הנדסה אזרחית, וזהו מקצוע העוסק בתכנון והקמה של מבנים, גשרים, כבישים ותשתיות נוספות. זוהי דיסציפלינה רחבה הכוללת תת-דיסציפלינות רבות כולל הנדסת מבנים, הנדסה גאו-טכנית, הנדסת סביבה והנדסת תחבורה. בתוך כך, מהנדס אזרחי חייב לקחת בחשבון הרבה דברים בעת תכנון בניין או מבנה מכל סוג. על המהנדסים לחשב את המשקל שיוטל על המבנה, כוחות פיזיקליים שיוטלו על המבנה, מהירות וכיוון הרוח, פעילות סיסמית באזור המבנה ועוד.

כל הגורמים הנ"ל הם גורמים אשר ישפיעו על בחירת סוג חומרי הגלם שמשתמשים בהם, כדי לבנות את המבנה. לדוגמה, אם יש פעילות סיסמית גבוהה באזור (פחות רלוונטי בישראל בד"כ), מהנדסים עשויים לבחור להשתמש בחומרים חזקים יותר כמו פלדה או בטון במקום עץ או אלומיניום. לפיכך, תכנית קונסטרוקציה צריכה לכלול לקיחה בחשבון של כלל הפרמטרים הטבעיים והסביבתיים הנ"ל כדי להבטיח את שלמות, יציבות וחוזק המבנה שנבנה או משופץ.

תכנית קונסטרוקציה ועבודתו של הקבלן 

במילים פשוטות, תכנית קונסטרוקציה היא מסמך המספק מידע מפורט על עיצוב ובניית הבניין המדובר. התוכנית מפותחת על ידי האדריכל או מהנדס הבניין ומוגשת לאישור הלקוח. לאחר מכן הקבלן ישתמש במסמך זה לבניית המבנה. תכנית קונסטרוקציה כוללת פרטים כמו מידות קירות, חלונות ודלתות; חומרים המשמשים בתחומים שונים, היכן ממוקמים מתקנים ומערכות שונות ועוד.

התוכנית כוללת גם מידע לגבי בניית חלקים שונים של הבניין, כמו יסודות, רצפות וקירוי. בהקשר הזה של הדברים, תוכניות בנייה הן עמוד השדרה של כל פרויקט בנייה. אם מהנדס הבניין לא יספק תוכנית טובה, אז יהיה קשה מאוד לקבלן לבצע את עבודתו.

כיצד קבלן משתמש בתוכנית קונסטרוקציה? 

במילים פשוטות, תוכנית קונסטרוקציה היא מערכת מפורטת של הוראות כיצד לבנות מבנה מסוים או לשפץ אותו בצורה בטוחה. המפרט הזה כולל מידע על החומרים הדרושים ולאן הם הולכים, אילו כלים דרושים וכיצד יש לבצע את המשימות השונות.

הקבלן צריך להיות מסוגל להשתמש בתוכנית קונסטרוקציה כדי לגלות באילו חומרים הוא צריך להשתמש וכמה זמן הוא צריך להשקיע בכל שלב של הפרויקט. עם זאת, ישנם מקרים שבהם קבלנים עשויים להתקשות בתהליך זה. למשל, אם נעשו שינויים בתכנון, או אם לא ברור מה לעשות באזורים מסוימים בתוכנית.

בשורה התחתונה, אלמלא תכנית קונסטרוקציה אשר מתוכננת על ידי מהנדס בניין, קבלן לא יוכל מבחינה מעשית ומבחינה חוקית להוציא לפועל את תוכנית הבנייה.

תוכניות קונסטרוקציה

תכנית בנייה נקראת גם תוכניות קונסטרוקציה, והיא למעשה מהווה את השרטוט והתכנון המראים כיצד יבנה בניין או מבנה אחר שעובר שיפוץ, כיצד תיראה ותוקם בריכת שחייה פרטית, כיצד תשופץ דירה ועוד. מה כוללת תוכנית זו? המשיכו לקרוא.

במילים פשוטות, תוכניות קונסטרוקציה כוללות שרטוטים של האתר ושל הבית, עם מידות ופקטורים שונים המראים מה ייעשה. וקצת יותר בהרחבה, תוכנית בנייה היא חלק מהותי בכל פרויקט בנייה ושיפוצים. התוכנית מספקת לא רק את המסגרת שהקבלן צריך לעקוב אחריה, אלא גם את כל המידע הדרוש לקבלת החלטות לגבי חומרים ועיצוב, חיזוק של מבנים, שמירה על תקני בטיחות ועוד.

ע"י מי מסופקות תוכניות קונסטרוקציה?

תוכניות קונסטרוקציה נעשות לרוב על ידי אדריכלים או מהנדסים. תוכניות אלו משמשות ליצירת שרטוטים של מה שייבנה באתר מסוים, כאשר הן כוללות הוראות מפורטות כיצד לבנות, לשפץ ולהקים מבנים שונים. למעשה, זוהי דרך לתקשר את העיצוב והפריסה של העבודה לקבלנים, פועלים, קבלני משנה ובעלי עניין אחרים בפרויקט.

סוגי התוכניות הנפוצים ביותר הם אדריכליים ומבניים. בתוך כך, תצטרכו לשקול אם אתם רוצים תכנית הכוללת יסודות ותשתית, או תכנית פשוטה שמתארת את הקירות החיצוניים וקו הגג של המבנה. כל אדריכל וכל מהנדס בניין מתמחים בסוגים אחרים של תוכניות קונסטרוקציה, ככה שחשוב יהיה לבחור באיש המקצוע שמתמחה בדיוק בסוג הפרויקט שאתם רוצים להוציא לפועל.

כיצד מתחילים עם תוכניות קונסטרוקציה

התהליך מתחיל בפגישת לקוח עם אדריכל, כדי לדון מה הלקוחות רוצים וכמה כסף הם רוצים להוציא על הפרויקט. לאחר מכן האדריכל יוצר עיצוב ושולח אותו למהנדס לאישור לפני הגשתו ללקוח לאישור סופי. לאחר אישור, ניתן להתחיל בבנייה.

בהקשר הזה של הדברים, תוכניות קונסטרוקציה לא רק עוזרות לבונים לקבל מושג איך הפרויקט עומד להיראות, אלא הן גם עוזרות למעורבים בפרויקט להעריך את העלויות והזמן הנדרש לבניית הפרויקט.

חשוב להכיר סוגי תוכניות בנייה לפני בחירת מהנדס 

ישנם סוגים רבים ושונים של תוכניות בנייה שניתן להשתמש בהן בהתאם לסוג הפרויקט המתוכנן. בין אם אתם מתכננים שיפוץ בניין מגורים, מסחרי או תעשייתי, שיפוץ דירות, חידוש עיצוב פנים לדירה, או התקנת בריכה וכו', תצטרכו למצוא מהנדס שמתמחה בסוג הפרויקט שלכם.

חשוב להבין כי ישנם דברים רבים שיכולים להשפיע על תוכניות הבנייה שלכם, כגון הגבלות ייעוד, תקנות סביבתיות וחוקי בנייה שונים, תקנות אזוריות של העירייה ועוד. ולכן חשוב לבחור מהנדס שמתמחה בדיוק בסוג הפרויקט שתוציאו לפועל.

ככל שאיש המקצוע יהיה בקיא יותר בסוג הפרויקט שלכם, ככה כל התהליך יהיה יותר יעיל. למשל, מהנדסים שמתכננים תוכניות קונסטרוקציה עבור הקמת בריכות שחייה פרטיות בחצר, כנראה יהיו בקיאים ברגולציות השונות בתחום יותר מאשר מהנדסים שעוסקים בתוכניות בנייה לעיצוב פנים.

תוכניות קונסטרוקציה: פרמטרים שמהנדס בנייה לוקח בחשבון 

מהנדסי בניין לוקחים בחשבון מגוון פרמטרים בעת תכנון תוכניות בנייה, כאשר חלק מהגורמים הם: שלמות מבנית, חוקי בנייה ותקנות, חומרים המשמשים בבנייה, עלות חומרים, עבודה ועיצוב, צרכי הלקוח ועוד.  בתוך כך, הפרמטר החשוב הוא סוג המבנה, המגדיר את סוג המבנה שיוקם או ישופץ. זה כולל מגורים, מסחר, תעשייה, מבנים מוסדיים וכל סוגי המבנים האחרים.

הפרמטר הנוסף הוא שטח האתר, שקובע גם איזה סוג של בניין ייבנה או ישופץ וכיצד יבוצע התהליך. ופרמטר חשוב נוסף הוא מצב האתר, שקובע איזה סוג של עבודה צריך לעשות בו לפני שניתן להתחיל בבנייה. כמו כן, חשוב לקחת בחשבון את התקציב של הלקוחות, כי זה יקבע כמה כסף זמין עבור עלויות חומרים ועלויות עבודה על מנת להשלים פרויקט בהצלחה.

תוכניות קונסטרוקציה כוללות תכנון פיזיקלי-מתמטי

כאשר מדובר על תכנון תוכניות בנייה, המהנדסים בדרך כלל שמים דגש על מיקומו הגיאוגרפי של הפרויקט, כמו גם על האקלים באזור. כמו כן, נלקחו בחשבון גם סוג העיצוב וכיצד הוא ישפיע על עלות החומרים, כמה מקום נדרש לכל חדר, כמה קומות ייבנו ואם יש מבנים קיימים באתר שצריך להרוס.

בתוך כך, האחריות הבסיסית של מהנדס הקונסטרוקציה היא, לוודא שהמבנה יהיה תקין מבחינה מבנית. זאת, כדי שיוכל לעמוד בכוחות כמו רעידות אדמה או רוחות עזות. לשם כך, מהנדסים חייבים להיות בקיאים בכל מה שקשור לכוחות הפיזיקליים שמופעלים על המבנה. זה כולל חישובים של משקל הקירות, גופי התאורה, התשתיות השונות, הדיירים המאוכלסים במבנה ועוד גורמים רבים ושונים.

בחירת מהנדס בנייה לתכנון תוכניות קונסטרוקציה

בחירת מהנדס בניין לתכנון תוכניות בנייה יכולה להיות משימה קשה, כאשר חשוב לקחת בחשבון את הגורמים הבאים:

  1. כישוריו של מהנדס הבנייה.
  2. עלות העסקתו.
  3. הזמינות והנכונות שלו לעבוד בכפוף ללוח הזמנים שלכם.
  4. הניסיון של המהנדס בתעשייה.
  5. האיכות והמוניטין של עבודתו בעבר.

בסופו של דבר, ישנן מספר דרכים למצוא מהנדס בניין מוסמך. הצעד הראשון הוא ליצור קשר עם כמה חברות הנדסה שונות ולבקש מידע לגבי הכישורים שלהן. תוכלו גם לבקש הפניות ממכרים וקולגות, לברר באינטרנט וכולי. כך או כך, הקפידו תמיד להתרשם מתיק עבודותיו של המהנדס.

קראו עוד: מחירון קונסטרוקטור

אז מה היה לנו בכתבה:

מלאו את הפרטים והמומחים שלנו יצרו איתכם קשר בהקדם!

כתבות
הנדסאי בניין קונסטרוקטור
הנדסאי בניין קונסטרוקטור

אם אתם שואלים את עצמכם מיהו הנדסאי בניין ומיהו קונסטרוקטור, מהנדס בניין הינו תחום אשר עוסק בסוגיות תכנון הנדסי, בנייה של מבנים וכן ניהול תוכניות

קונסטרוקטור זול
קונסטרוקטור זול

בכל מקרה בו אתם מחפשים אחר קונסטרוקטור זול, אתם חייבים לזכור שלעיתים מחירים מאוד זולים באים על חשבון איכות העבודה והמקצועיות של אנשי המקצוע. ובכל

טופס אישור קונסטרוקטור
טופס אישור קונסטרוקטור

בין אם מדובר על פרויקט בנייה קטן או גדול יותר, ברוב המקרים תצטרכו טופס 4, שנקרא גם קבלת היתר אכלוס תוך השלמת הדגשים הבטיחותיים הרלוונטיים.

קונסטרוקטור לבריכה על גג
קונסטרוקטור לבריכה על גג

רוצים לבנות בריכה על הגג? בניה של בריכה על הגג מצריכה אישור קונסטרוקטור. בריכה על הגג מוסיפה עומס רב על המבנה ועל מנת להיות בטוחים

אישור קונסטרוקטור מחיר
אישור קונסטרוקטור מחיר

רוצים לשפץ את הבית? להוסיף מרפסת או בריכה? לשינויים רבים שמבצעים בבית יש צורך באישור קונסטרוקטור. מהו אישור קונסטרוקטור? כיצד מקבלים אישור קונסטרוקטור? כמה זה

אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר
אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר

רוצים להוסיף פרגולה? לשם כך יש לקבל אישור קונסטרוקטור. אישור קונסטרוקטור מעיד כי הפרגולה בטיחותית ולא מסכנת את המבנה או את השוהים בו. על מנת

1700-70-90-30
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!