בדיקת קונסטרוקטור

הבית הוא המקדש שלכם! מחירים זולים שיגשימו לכם חלום!

בדיקת קונסטרוקטורבדיקת קונסטרוקטור היא בדיקה שמתבצעת על ידי קונסטרוקטור במטרה לבחון את מצב המבנה, את הבטיחות והיציבות שלו והיא מספקת לנו נתונים שונים על המבנה. בדיקת קונסטרוקטור מתבצעת במצבים שונים בהם- לפני רכישה של נכס, לפני שימור או שיפוץ של מבנה ישן ובמהלך בניה. על בדיקת קונסטרוקטור נרחיב במאמר הבא. 

 

בדיקת קונסטרוקטור- מהו קונסטרוקטור?

קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין או הנדסאי בניין שמתמחה בקונסטרוקציה. הקונסטרוקטור צריך לשרת את חזון האדריכל מבחינה פרקטית ובטוחה. תפקידו של האדריכל הוא לעצב את המבנה באופן אסתטי מבפנים ומבחוץ ולבנות תוכנית בניה. קונסטרוקטור לעומת זאת, מתכנן את כל הפרקטיקה, את עובי המבנה, תוכנית עבודה וכדומה.  

כמו כן, הקונסטרוקטור מהווה כמפקח עליון של העבודה בשטח. בתקופת הבניה, הקונסטרוקטור צריך להגיע מדי פעם ולפקח שתהליכי הבניה מתבצעים באופן נכון, בטוח ושהבניה עומדת בלוח הזמנים שנקבע. לאחר כל שלב שבוצע בתהליך הבניה יש לבצע בדיקת תקינות בה מוודאים שהמבנה תקין ולא מסוכן.

בדיקת קונסטרוקטור- כיצד מתבצעת?

בדיקת קונסטרוקטור מומלץ היא בדיקה שמתבצעת על ידי קונסטרוקטור במטרה לבחון את מצבו של המבנה. הבדיקה חייבת להתבצע על ידי קונסטרוקטור עם הכשרה לעסוק בקונסטרוקציה. 

קיימים סוגים שונים של בדיקות אשר מתבצעות במספר דרכים. על הקונסטרוקטור לבחון את תוכנית הבניה של המבנה. מהסתכלות על תוכנית הבניה הוא יבחן האם היא תואמת למבנה שנבנה בפועל ויוכל לזהות בעיות או אי התאמות בשטח. במהלך הבדיקה הקונסטרוקטור ישתמש במכשירים שונים שיעזור לו לזהות מפגעים שונים במבנה כמו התפתחות של קורוזיה, בליטות בקיר, תזוזות במבנה ועוד. בדיקת קונסטרוקטור יכולה לשלב גם בדיקת מעבדה במידת הצורך. 

במקרה שיש צורך בביצוע בדיקה לא שגרתית או בקבלת חוות דעת משפטית יש למצוא קונסטרוקטור שמנוסה באופן ספציפי בצרכים שלנו. 

בדיקת קונסטרוקטור- סוגי בדיקות קונסטרוקציה

קיימים סוגים שונים של בדיקות קונסטרוקציה שמבצע הקונסטרוקטור. 

  • בדיקת שלד

שלד של מבנה מורכב מיסודות, עמודים, קורות ותומכים. הקונסטרוקטור צריך לבצע בדיקות קונסטרוקציה ולוודא שהשלד עומד בתקני הבטיחות הנדרשים וכי העבודה בוצעה בהתאם לתועניות הבניה. בדיקת שלד תתבצע לאחר שהקבלן סיים את עבודת השלד ולפני שממשיכים לשלב הבא של הבניה. 

  • בדיקת פיגומים

במהלך הבניה יש להציב פיגומים על המבנה. לפני שמתחילים לעבוד על הפיגומים הקונסטרוקטור צריך לבצע בדיקת קונסטרוקטור ולוודא שהפיגומים הורכבו כהלכה וכי הם בטוחים הן לעובדים והן לעוברים והשבים באזור. 

  • בדיקת כשלים

במהלך הבניה, במהלך שיפוץ או לפני שרוכשים נכס חדש יש צורך בביצוע בדיקת כשלים על ידי קונסטרוקטור. יש מספר סימנים שמעידים על כשלים במבנה וחשוב לבדוק זאת לפני הכניסה למבנה. 

  • בדיקת מבנה פל-קל

קיימים מבנים הבנויים מפל-קל. מבנים כאלה מצריכים בדיקת קונסטרוקטור לפני שמבצעים שינויים, הסבת מבנה, הנחת מכשור או משא כבד או כאשר יש דרישה מטעם חברת ביטוח. במהלך בדיקה זו הקונסטרוקטור יבחן האם קיימים כשלים במבנה ולעתים יהיה צורך גם בבדיקת מעבדה. 

  • בדיקת יציבות

בדיקת יציבות מתבצעת כאשר עולה חשד שהמבנה לא יציב ואינו ראוי למגורים או לעבודה. בדיקת יציבות מתבצעת לפני עבודות תמ"א 38 או בעקבות דרישה של הרשות המקומית. הקונסטרוקטור יגיע למבנה ויבחן את המרכיבים השונים והאם המבנה מסוגל לעמוד בעומסים הקיימים או צפויים להתקיים במקום. 

  • בדיקת קירות תומכים

תכנון של קירות תומכים או שינויים הקשורים לקירות תומכים מחייבים אישור של קונסטרוקטור. הקירות התומכים נושאים משקל רב מהמבנה ואחראים ליציבות שלו ולכן חשוב מאוד שהתכנון שלהם יתבצע על ידי מהנדס. כל שינוי של קירות אלה מחייב בדיקה מקצועית של קונסטרוקטור. 

  • חוות דעת משפטית

קונסטרוקטור שמתמחה בתחום יכול להעניק חוות דעת משפטית בנוגע להליכים משפטיים שונים. חוות הדעת תינתן לאחר בדיקה יסודית של המבנה. 

בדיקת קונסטרוקטור- אישור קונסטרוקטור

אחד התפקידים של קונסטרוקטור הוא להעניק אישור קונסטרוקטור. אישור קונסטרוקטור נדרש לפני בניה, שיפוץ או כל שינוי חיצוני במבנה. האישור מאמת את העובדה שהשינוי במבנה ניתן לביצוע והוא לא פוגע ביציבות המבנה או בביטחון השוהים בו. לפני אישור קונסטרוקטור תתבצע בדיקת קונסטרוקטור בהתאם לשינויים הצפויים. 

אישור קונסטרוקטור נדרש בשני מקרים מרכזיים- 

  • לפני שיפוץ- המקרה הראשון בו יש צורך באישור קונסטרוקטור הוא לפני שיפוץ. רוצים לשפץ את הבית? להוסיף או להוריד אלמנט בבית? לשם כך צריך אישור קונסטרוקטור. האישור יאמת שהשינויים לא פוגמים ביציבות הבניין. כלומר אם אתם רוצים להזיז או להרוס עמודים, קורות או קירות תצטרכו אישור קונסטרוקטור. 
  • לפני הוספת עומס על המבנה- המקרה השני בו יש צורך באישור קונסטרוקטור הוא לפני הוספת עומס על המבנה. במקרים בהם אתם רוצים להוסיף משהו כבד לבית והוא עלול להכביד על שלד המבנה יש צורך באישור קונסטרוקטור. לכל מבנה יש הגבלת עומס. במידה שעוברים את הגבלת העומס המבנה עלול להפוך למסוכן מאוד. לדוגמא, רוצים להוסיף מרפסת? רוצים לבנות בריכה על הגג או להתקין ג'קוזי במרפסת? רוצים לסגור את המרפסת ולהוסיף במקומה חדר נוסף? כל המקרים הללו מחייבים אישור קונסטרוקטור שיאמת כי המבנה אכן מסוגל לשאת את העומס הזה. 
אז מה היה לנו בכתבה:

מלאו את הפרטים והמומחים שלנו יצרו איתכם קשר בהקדם!

כתבות
הנדסאי בניין קונסטרוקטור
הנדסאי בניין קונסטרוקטור

אם אתם שואלים את עצמכם מיהו הנדסאי בניין ומיהו קונסטרוקטור, מהנדס בניין הינו תחום אשר עוסק בסוגיות תכנון הנדסי, בנייה של מבנים וכן ניהול תוכניות

קונסטרוקטור זול
קונסטרוקטור זול

בכל מקרה בו אתם מחפשים אחר קונסטרוקטור זול, אתם חייבים לזכור שלעיתים מחירים מאוד זולים באים על חשבון איכות העבודה והמקצועיות של אנשי המקצוע. ובכל

תכנית קונסטרוקציה
תכנית קונסטרוקציה

בנייה היא תחום שקיים מאז ומתמיד, וזו תעשייה שלעולם לא תדעך כי היא הכרחית לצמיחת החברה שלנו. במאמר זה, אנו הולכים לדבר על תוכניות בנייה

טופס אישור קונסטרוקטור
טופס אישור קונסטרוקטור

בין אם מדובר על פרויקט בנייה קטן או גדול יותר, ברוב המקרים תצטרכו טופס 4, שנקרא גם קבלת היתר אכלוס תוך השלמת הדגשים הבטיחותיים הרלוונטיים.

קונסטרוקטור לבריכה על גג
קונסטרוקטור לבריכה על גג

רוצים לבנות בריכה על הגג? בניה של בריכה על הגג מצריכה אישור קונסטרוקטור. בריכה על הגג מוסיפה עומס רב על המבנה ועל מנת להיות בטוחים

אישור קונסטרוקטור מחיר
אישור קונסטרוקטור מחיר

רוצים לשפץ את הבית? להוסיף מרפסת או בריכה? לשינויים רבים שמבצעים בבית יש צורך באישור קונסטרוקטור. מהו אישור קונסטרוקטור? כיצד מקבלים אישור קונסטרוקטור? כמה זה

1700-70-90-30
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!