איך מסירים צו מבנה מסוכן?

הבית הוא המקדש שלכם! מחירים זולים שיגשימו לכם חלום!

איך מסירים צו מבנה מסוכןקיבלתם צו מבנה מסוכן? במצב כזה עליכם לפעול במהירות האפשרית על מנת לשקם את המבנה ולהסיר את הצו. איך מסירים צו מבנה מסוכן ומה זה בכלל אומר? המאמר הבא הוא בשבילכם. 

מה זה צו מבנה מסוכן?

צו מבנה מסוכן הוא צו שניתן על ידי הרשות המקומית. כאשר עולה חשש שהמבנה הוא מסוכן, הרשות המקומית תשלח מהנדס בניין מטעמה על מנת לבצע בדיקה יסודית במבנה. במידה שהמהנדס הגיע למסקנה שהמבנה הוא מסוכן לדיירים ולעוברים ולשבים הוא יגדיר אותו כמבנה מסוכן. קיימים מספר מפגעים שיעידו על מבנה כמבנה מסוכן בהם הטיח מתקלף וסדוק, חלקי בטון רופפים, מרפסות לא יציבות מספיק, הברזל חשוף ונמצא בתהליך קורוזיה ועוד. 

ישנם גורמים שונים שמובילים לפגיעה במבנה-

  • בלאי טבעי- כל חומר בו משתמשים לבנייה כמו בטון, ברזל או טיח אינו עמיד לנצח. תנאי מזג האוויר השונים, תנועת האדמה, השפעות הטבע ועוד משפיעים על החומרים ועם השנים נוצר בלאי טבעי שהופך את המבנים מסוכנים. 
  • רטיבות- מבנים ישנים, איטום לקוי או סדוק בגג, בניה לא מספיק מקצועית, הצפה או מבנים שנמצאים בסמוך לרצועת חוף וחשופים ללחות גבוהה עלולים לסבול מנזקי רטיבות. כתוצאה מכך תהיה התרופפות של חיפויים, חלודה ברכיבי הברזל, התנפחות של חלקי עץ ועוד. 
  • בניה לא תקנית- ישנם מקרים בהם המבנה נבנה לא לפי התקן. בנייה לא לפי התקן נגרמת על ידי שימוש בחומרים לא מתאימים, ליקויים בתוכנית הבנייה, עבודה רשלנית ועוד. אלה עלולים להוביל למבנה מסוכן. 

במידה שהרשות המקומית הכריזה על מבנה כמבנה מסכן היא תודיע לבעלי הנכס על כך באמצעות מכתב בו היא תדרוש לתקן את הליקויים באופן מידי. למכתב זה מצורף צו משפטי שהוא צו מבנה מסוכן. 

איך מסירים צו מבנה מסוכן- איך זה משפיע?

הגדרת מבנה בתור מבנה מסוכן מתבצעת על ידי צו מבנה מסוכן. צו מבנה מסוכן קובע שבמידה שייגרם נזק או פגיעה על הסובבים האחריות תוטל על בעלי הנכס. כמו כן ישנם מקרים בהם המהנדס מחליט כי מדובר בסכנה ברורה ומיידית ואז המבנה יהיה חייב להתפנות ויגדרו אותו על מנת למנוע גישה ולמנוע פגיעות בחיי אדם. 

לא בכל המקרים צו מבנה מסוכן יוביל לפינוי של הדיירים אך יש לקחת בחשבון שכאשר מבנה מוגדר כמבנה מסוכן חשוב לטפל בכך באופן המהיר ביותר מאחר שמדובר בדיני נפשות. כאשר הוצא צו מבנה מסוכן הדיירים מחויבים לטפל בליקויים תוך פרק זמן שניתן לנציגות הדיירים. 

שימו לב- במקרה שמהנדס מטעם העירייה הגדיר את המבנה כמבנה מסוכן, הדיירים רשאים למנות מטעמם מהנדס שיעניק חוות דעת נוספת. 

איך מסירים צו מבנה מסוכן- שיקום מבנים

מהרגע שהתקבל צו מבנה מסוכן, הדיירים מחויבים לטפל בליקויים תוך פרק זמן מסוים. במצב כזה יש לבצע שיקום מבנים. שיקום ושיפוץ מבנים מסוכנים הוא תהליך בו משקמים מבנה מסוכן ומטפלים ברכיבים העיקריים בו שהם ברזל ובטון. כאשר יש מפגעים שונים שמעידים על מבנה מסוכן כמו חלקי בטון וטיח רופפים, עמודי בניין שבורים או סדוקים, קירות חיצוניים סדוקים, מעקות וחומות שבורים או בסכנת קריסה, מרפסות רעועות, ברזלים בתהליך קורוזיה ועוד, חשוב לבצע שיקום מבנים ישנים במהירות. 

לאחר קבלת הצו חברת הבנייה תבצע בדיקה משלה ותגיש לדיירים תוכנית לשיקום המבנה. התוכנית תכלול את כל התיקונים הנדרשים בהתאם לצו מבנה מסוכן. בדרך כלל במסגרת התהליך יבצעו הקמה של תשתיות חדשות, בניית קירות, החלפת רצפות, שיפוץ יסודות, עבודות בטון וברזל, סתימת סדקים, ביצוע איטום, החלפה וחיזוק של אלמנטים רופפים, צביעה מחודשת ועוד.

ישנם מקרים בהם הדיירים משלמים על השיקום והם רוצים לחסוך בעלויות אז הם בוחרים לוותר על הצביעה המחודשת, אך יש לקחת בחשבון שמדובר בתוצאה לא אסתטית במיוחד. 

קראו עוד על: חוק עזר מבנים מסוכנים

איך מסירים צו מבנה מסוכן- מי אחראי על השיקום?

כאשר מתקבל צו מבנה מסוכן, האחריות על שיקום המבנה מוטלת על דיירי הבניין והם צריכים לממן את השיקום. כאשר מתקבל הצו יש לכנס ישיבת דיירים ולהבין מה העלות שכל דייר מחויב לשלם על מנת לבצע את השיקום. יש לקחת בחשבון שבמידה שיש דיירים שמסרבים לשתף פעולה או לשלם את החלק שלהם ניתן לפנות לאגודה לתרבות הדיוק או לעורך דין. 

איך מסירים צו מבנה מסוכן- הסרת הצו

בסוף שיקום המבנה המסוכן, המהנדס שפיקח על הבניה יגיע לבחון את העבודות שבוצעו. המהנדס יבחן האם כל הליקויים שנמצאו תוקנו בהתאם להוראות שנתנו ומוודא כי העבודות אכן נותנות מענה לגורמי הסיכון שנמצאו. במידה שהמהנדס אישר, יגיע מהנדס בניין מטעם הרשות המקומית לבדיקה סופית בה יבחן כי הכל בוצע כהלכה. במידה שמהנדס הבניין מטעם הרשות המקומית יאשר את השיקום צו מבנה מסוכן יוסר. הרשות המקומית אחראית להעביר את המסר גם לבית המשפט על מנת לבטל הליכים משפטיים נגד הדיירים. 

במקרים בהם הדיירים ייתקלו בקשיים בהסרת בצו הם יוכלו לקבל סיוע משפטי על מנת לקדם את התהליך ולקבל את האישורים הנדרשים להסרת הצו. 

אז מה היה לנו בכתבה:

מלאו את הפרטים והמומחים שלנו יצרו איתכם קשר בהקדם!

כתבות
1700-70-90-30
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!