קבלן לבניית ממד
במצב הביטחוני של היום בישראל,לא יהיה קשה להמציא אישורי בנייה על בניית ממ"ד. יש שמעוניינים בממ"ד כתוספת לדירה או לבית, כך שאין מדובר בנושא הביטיחותי
המציאות הביטחונית גורמת ללא מעט אנשים שמתגוררים בבית שבו אין ממד, לברר על הוספת ממד לבית פרטי. אין ספק כי ממד הפך כיום לצורך קיומי עבור כל משפחה בישראל. הוא מציע הגנה חיונית מפני התקפות ומאפשר להרגיש בטוחים בבית כל בזמן. אם אתם חושבים על להוסיף ממד בבית הפרטי שלכם, חשוב מאוד שתבינו במה זה כרוך וכיצד עושים את זה בצורה נכונה, שלב אחר שלב.
עוד לפני שאתם מתחילים לדבר על הוספת ממ"ד לבית פרטי, חשוב שתבינו מה זה בכל ממד. הממ"ד או מרחב מוגן דירתי הוא חדר בבית שמטרתו היא לספק הגנה על דיירי הבית מפני התקפות טילים ומתקפות אוויר. הממ"ד בנוי מחומרים עמידים מאוד כגון: בטון מזוין ופלדה והוא כולל בו: דלת פלדה כבדה, חלונות ממ"ד ועוד. אנו חיים במציאות שבה כאמור האיומים הביטחוניים רק הולכים וגדלים ועל כן, אין ספק שבניית ממד מהווה את הדרך הטובה והיעילה ביותר להגן על דיירי הבית מפניה.
בניית ממ"דים היא תקנה שקודמה עוד בתקנות של מלחמת המפרץ. המקלטים דאז אמנם היו יעילים מבחינת ההגנה שהם הקנו, אך נדרש זמן להגיע אליכם ובמקביל, זמן ההתראה במקרה של מתקפת טילים היה קצר ולכן הוחלט שעדיף כי בכל קומה או בכל דירה יהיה מרחב מוגן שדיירי הבית יוכלו להגיע אליו בכל מקרה של התקפה.
הממ"ד בנוי כקוביית בטון מזוין בשטח מינימלי של 9 מ"ר. מטרתו היא לספק הגנה כנגד חומרי נפץ או התקפה כימית ועל כן, יש צורך להתקין בו גם מסנני אוויר. מעבר לכך הוא יכול לספק הגנה במקרים של רעידת אדמה.
מלבד הממ"ד הרגיל והמוכר ניתן למצוא גם ממ"ק שהוא מרחב מוגן קומתי שמשרת את כל הדיירים של קומה בבניין המגורים. הוא יהיה צמוד למדרגות ולמעלית בקומה ולא יהיו בו חלונות. הממקים יהיו בנויים אחד מעל השני, והם יאפשרו מעבר סולמות בין המרחבים המוגנים. עוד סוג שמספק הקנה הוא מרחב מוגן מוסדי שהוא חדר מוגן במבנה ציבור שמשרת את העובדים ואת המבקרים במבנה.
חשוב מאוד להדגיש כי כיום קיים חוק בניית ממ"דים אשר קובע כי בכל בנייה חדשה הקבלן מחויב לבנות ממ"ד. כך שאם מדובר על בתים חדשים, ידוע כי יהיה בהם כבר ממ"ד וזאת בהתאם לחוק המדובר. יחד עם זאת, ישנם לא מעט בתים ישנים שבהם אין ממ"ד. המציאות הביטחונית לצערנו כיום איננה מאפשרת להתגורר בדירת מגורים שאין בה מרחב דירתי מוגן. אם יש לכם מקלט מאוד קרוב לדירה שלכם אשר זמין ופתוח לכם בכל שעה ואתם יודעים שאתם יכולים להגיע אליו בהישמע אזעקה תוך פרק הזמן שמוקצב לכם, אתם יכולים לסמוך על זה. אולם, ישנם מקרים שבהם המקלט העירוני לא ממוקם בסמוך לבית ואין סיכוי שכאשר תשמע אזעקה תצליחו להגיע אליו בזמן. במקרים הללו, בכדי לספק לכם את הבטיחות המקסימלית בביתכם, כדאי וחשוב לבנות ממ"ד בתוך הבית. בניית ממד איננה עניין של מה בכך וחשוב מאוד לבחור באנשי מקצוע שמנוסים בתחום בניית ממדים בהתאם לחוק.
בניית ממד היא תהליך אשר החוק מתייחס אליו בשני מקרים: בין אם כאשר מדובר על בניית ממד בבית חדש ובין אם מדובר על תוספת בנייה לבית קיים. אם לא מדובר על בניין חדש או בית פרטי, בניית הממ"ד חייבת להתבצע כחלק מתוכנית הבנייה המקורית. כלומר, אפשר להביא את תוכנית הבנייה של הבית לעירייה ולקבל היתר כחלק מהתוכנית המקורית. זה המקרה הפשוט ביותר. אולם אם מדובר על תוספת בנייה בבית קיים, הרי שהדבר יוגדר כהרחבה ובמצב המדובר אתם צריכים תוכנית הרחבה שתכלול את ההיתר לתוספת הבנייה של הממ"ד. על מנת לקבל את ההיתר הרלוונטי לבניית הממד.
חשוב להבין כי במקרה של בניית ממד בבית משותף שלא מוגדר כחלק מתוכנית המיגון של המדינה, אלא אופן פרטי, יהיה צורך להשיג הסכמה של לא פחות מ60 אחוזים של שאר הדיירים בבניין.
ברוב המקרים, תהליך קבלת ההיתר לבניית ממ"ד יארך בערך כחצי שנה. יחד עם זאת, חשוב מאוד לציין כי אנו מצויים בתקופה ביטחונית מאוד רגישה שבה יש עומס בקשות לצורך קבלת היתר לבניית ממ"ד ולכן, ייתכן מאוד שידרוש לכם יותר זמן לקבלת ההיתר המיוחל.
תהליך הוספת ממ"ד לבית פרטי, איננו עבודה ליום אחד, אלא מדובר על עבודה מורכבת יותר אשר דורשת תכנון מוקפד וגם תדרוש פרק זמן כלשהו.
בשלב הראשון יהיה צורך ליצור קשר עם קונסטרוקטור שיבצע עבורכם את כל התכנון הנדרש של בניית ממ"ד. המטרה בתהליך המדובר היא להבטיח שהממד שאתם מעוניינים לבנות יעמוד בכל תקני הבטיחות הנדרשים. בסופו של דבר המטרה שלו היא לשמור ולהגן עליכם.
מעבר לכך, הקונסטרוקטור יהיה איש המקצוע שיגיש עבורכם את הבקשה להיתר מטעם העירייה. הדבר יקצר לכם את ההליך הסבוך והמורכב.
בשלב השני, קבלן לבניית ממ"דים יכנס לעבודה ויתחיל לבצע את יציקות הבטון. יציקות אלה יהווה את הבסיס עבור בניית הממ"ד שלכם. את היציקה הקבלו יבצע על גבי רשת ברזל ייעודית שתהווה את הרצפה של הממ"ד.
בשלב השלישי, לאחר שכל היציקות מוכנות ומהוות בסיס איתן. קבלן השיפוצים יבצע את יציקת הממ"ד באופן עצמאי. חשוב שתדעו שגם אם זה נשמע לכם מורכב, זה לא באמת מורכב. הממ"ד מגיע בחתיכה מוכנה אחת וכל שנותר לקבלן השיפוצים הוא פשוט ליצוק אותו על גבי הרצפה שהתייבשה. לאחר מכן יש להמתין כמה ימים שהיציקה תתייבש. לאחר שהיא מתייבשת, ניתן לעבור לשלב הבא שהוא שלב קירוי הממ"ד.
בשלב הרביעי יוצקים את שכבת התקרה של הממ"ד, התקרה בנויה מיציקה אחת שלמה של בטון שמניחים אותה על גבי המסגרת של הממ"ד.
בשלב הבא יש צורך לבצע את כל עבודות החשמל שיש צורך בהן בתוך הממ"ד. ברוב המקרים קבלן השיפוצים הוא זה שיספק עבורכם חשמלאי מורשה ומוסמך אשר יבצע את כלל העבודות הללו וזאת כחלק מהפרויקט הגדול כולו. החשמלאי ידאג כמובן להתקין נקודות חשמל חדשות בממ"ד ויחבר אותו לתשתית של החשמל הקיימת בבית.
השלב האחרון הוא שלב הגימורים. בשלב הזה מחפים את הממ"ד מבחוץ באמצעות טיח שמכיל חומרים מבודדים וזאת בכדי שהממ"ד יהיה מבודד מקור ומחום עד כמה שניתן. לאחר שלב הטיח, הקבלן יידרש לבצע עוד גימורים כגון: התקנה של דלת תקנית, התקנה של חלון תקני, התקנה של ריצוף, של תריסים נוחים לשימוש ועוד.
עלות בניית ממד בבית משותף תשתנה בהתאם לכמות הדירות שיש בכל פרויקט ולגודל של הפרויקט. העלות הממוצעת של בניית ממ"ד בשטח של 12 מ"ר תהיה בסביבות 120 אלף ₪. עלות ממוצעת של בניית ממד בבית פרטי בגודל דומה לרוב תהיה כ160 אלף ₪.
העלות של הוספת ממ"ד איננה זולה אמנם, אך אין ספק שמדובר על פתרון שיעניק לכם שקט נפשי והגנה בביתכם, לנוכח המציאות הביטחונית המורכבת שאנו חיים בה.
במצב הביטחוני של היום בישראל,לא יהיה קשה להמציא אישורי בנייה על בניית ממ"ד. יש שמעוניינים בממ"ד כתוספת לדירה או לבית, כך שאין מדובר בנושא הביטיחותי
מתכננים להוסיף חדר ממד בחלל דירתכם? השורות הבאות נכתבות במיוחד עבורכם. בשורות הבאות נכיר מקרוב את כל הפרטים החשובים ביותר שיעזרו לכם להשלים את כל
כל מה שאתם חייבים להכיר על הליך הוספה של חדר ממד בבניין רב קומות לא מעט אנשים כיום בוחרים לשלב חדר ממד בדירתם. אם גם
הכירו את השיטה שתאפשר לכם להוסיף חדר ממד לדירה גבוהה חושבים להוסיף חדר ממד לדירת המגורים שלכם? בשורות הבאות תקבלו את כל המידע החיוני ביותר
לא מעט אנשים כיום בוחרים לשלב חדר ממד בחלל דירתם במטרה לשמור על שלומם של כלל המתגוררים בדירה. עד לפני כמה עשרות שנים, הקבלנים לא
רוצים להוסיף חדר ממד לבית הפרטי שלכם? חשוב שתכירו את האפשרות לבחור במבנה יביל לא מעט אנשים כיום בוחרים להוסיף ממד לבית פרטי או אף
מעוניינים בהוספת ממד לבית משותף? המאמר הבא הוא בשבילכם. במאמר נרחיב מהו ממד, מה החשיבות של הוספת ממד, מה אפשרויות הבנייה עבור בניית ממד ומה
כיום, החוק מחייב הוספת ממד לכל מבנה חדש. כל בניין חדש שנבנה צריך להיבנות עם ממד לכל דירה. אך לצערנו, יש מבנים ישנים רבים במדינה
מדינת ישראל היא מדינה עם איומים שונים. אחד מהם הוא איום הטילים. מהצפון ועד הדרום מדינת ישראל חשופה לירי טילים שעלול לפגוע באזרחים שלה. מהסיבה
מדינת ישראל ידעה לאורך השנים לא מעט מלחמות ומבצעים צבאיים. הסכנה הנשקפת הובילה לקביעת תקן לבנייה ממוגנת. כל תושב צריך שיעמוד לרשותו אזור בטוח, בין
אנחנו זמינים גם בוואטסאפ