מהנדס בניין

הבית הוא המקדש שלכם! מחירים זולים שיגשימו לכם חלום!

אחד מהמקצועות החשובים ביותר בענף הבניין הוא מהנדס בניין ולא בכדי. בנייה הוא תחום שמגלם בתוכו אלמנטים ממגוון רחב של עולמות כמו בטיחות, פונקציונליות, עמידות, חוזק מבני, אסתטיקה וכן הלאה. היכולת להעמיד את כל האלמנטים האלה בסטנדרטים הנדרשים תלויה מאוד בידע המקצועי המיושם בפרויקט הבנייה ועל הידע המקצועי הזה אחראי מהנדס הבניין, שמתכנן את הפרויקט, מלווה אותו, מפקח אותו ומאשר אותו בשלביו השונים. באילו פרויקטים נדרש מהנדס בניין והאם ישנם פרויקטים בהם לא נדרש מהנדס? מה ההבדל בין מהנדס בניין ובין הנדסאי בניין? מהו מהנדס בניין קונסטרוקטור ובמה הוא שונה ממהנדס בניין רגיל? איך נכון לבחור מהנדס בניין לפרויקט הבנייה שלכם? את כל התשובות על שאלות אלו ועוד, נותנים לכם בשורות הבאות המומחים של המרכז לבניה פרטית, המתמחה בתכנון, ביצוע וניהול פרויקטים של בנייה פרטית.

מהנדס בניין

מהו תפקידו של מהנדס בניין בפרויקט בנייה?

ובכן, מהנדס בניין הוא האחריות המקצועית העליונה בכל פרויקט בנייה ולהגדרת תפקיד זו יש הלשכות נרחבות על כל התפקידים שאותם ממלא המהנדס לאורך הפרויקט. מעורבותו של מהנדס בניין בכל פרויקט בנייה מתחיל כבר בשלב התכנון, כאשר המהנדס לוקח חלק פעיל בגיבוש תכנית הבנייה ולבסוף גם עובר עליה ומאשר אותה, במידה והיא עומדת בכל העקרונות המקצועיים של הנדסת הבניין. בשלב זה נדרש גם אישורו של מהנדס בניין קונסטרוקטור שעליו נסביר בהמשך. בהמשך לכך צריך המהנדס לפקח ולאשר את כל שלבי הבנייה בתהליך ובכלל זה יישור וסימון השטח, קידוחי כלונסאות, יציקת יסודות, ביסוס המבנה ועבודת השלד. לאחר השלמת השלד נגמר למעשה תפקידו המרכזי של מהנדס הבניין, אך הוא נותר מעורב גם בשלב הגמר ואפילו בשלב האכלוס. בשלב הגמר, צריך מהנדס הבניין לוודא שלא נעשות פעולות שמסכנות את החוזק המבני של השלד ובאכלוס על המהנדס להיות מעורב בעיקר בהיבט של ביצוע בדיקות אחרונות, בדק בית ומתן אישורים נדרשים לקבלת טופס 4.

האם נדרשת מעורבות של מהנדס בניין בכל פרויקט בנייה?

ובכן, התשובה היא שבכל פרויקט בנייה שבו קיים שלב של בניית שלד או קונסטרוקציה או בניית יסודות ישנה חובת פיקוח של מהנדס בניין. ישנן כמובן משימות בנייה נוספות שבהן נדרשת מעורבות של מהנדס בניין או קבלן מפתח, אך אלו הן המרכזיות שרלוונטיות לתהליכי בניה פרטית. יחד עם זאת, לא כל פעולת בניה מחייבת מעורבות של מהנדס בניין, כל עוד הפעולה אינה קשורה לשלד המבנה, אלא שבכדי לוודא שהבנייה אכן לא קשורה לשלד המבנה, יש לעיתים צורך בבדיקה ואישור של מהנדס בניין. כך למשל, אם אתם רוצים לבנות גדר ליד הבית, אתם לא זקוקים לאישור של מהנדס, אבל אם אתם רוצים לשבור קיר בבית, עליכם להזמין מהנדס בניין שיבחן האם מדובר בקיר תמך, האם ניתן לשבור אותו או להסיר אותו והאם ניתן לבצע את השינוי שרוצים לבצע במבנה.

מהו מהנדס בניין קונסטרוקטור?

קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין בעל הסמכה מיוחדת לפיקוח על כל הנושא של בניית יסודות, שלד וקונסטרוקציה של מבנה. תפקידו של הקונסטרוקטור הוא חשוב מאוד ומעוגן בחוק, כשעליו לאשר כל פעולה שמבוצעת או מתוכננת סביב נושאים כמו קידוחי כלונסאות, החדרת כלונסאות, יציקת יסודות, בדיקת יסודות, ביסוס מבנה, בניית שלד וכן הלאה. לאורך תהליך הבנייה, ישנם מספר צמתים חשובים שאותם צריך הקונסטרוקטור לאשר מראש וכן לאשר בדיעבד לאחר השלמתם. ללא אישור מהנדס בניין קונסטרוקטור לא ניתן להמשיך למעשה לשלב הבא. כך למשל, תכנית בנייה שנבנתה על ידי אדריכל אינה יכולה לצאת לדרך לכדי פרויקט בנייה ללא חתימה של מהנדס בניין קונסטרוקטור על התכנית, ודברים אלה נכונים על שלבים נוספים לאורך תהליך הבנייה כולו.

אמבטיה של בית פרטי

מה ההבדל בין מהנדס בניין והנדסאי בניין?

ההבדל המהותי החשוב ביותר בין מהנדס בניין והנדסאי בניין הוא הבדל הסמכויות. מהנדס בניין אוחז בידיו סמכויות נרחבות יותר מאלו שמצויות בידיו של הנדסאי בניין. כך למשל, הנדסאי יכול לאשר מהלכי בנייה במבנים עד גודל מקסימלי מסוים ומעליו נדרש כבר אישור של מהנדס בניין. גם באותם פרויקטים קטנים יותר, ישנם אלמנטים שונים שחייבים לקבל את אישורו של מהנדס בניין מעבר לזה שניתן על ידי ההנדסאי.

איך בוחרים מהנדס בניין לפרויקט בנייה?

בחירת מהנדס בניין היא בעיקרה בחירה שמבוססת על בדיקת סמכויות, רישוי והכשרה. ככלל, ההנחה הרווחת היא שכל מהנדס בניין שאוחז בהסמכה הנדרשת, ברישוי הנדרש ובהכשרה הנדרשת, יכול לשמש כמהנדס מקצועי לפרויקט אליו הוא נבחר. יחד עם זאת, כמו בכל מקצוע, גם בתחום הנדסת הבניין ניתן למצוא אנשי מקצוע שמקפידים על הדברים יותר מאחרים ושיודעים לספק שירות מקצועי יותר ומוקפד יותר ללקוחות ביחס לאחרים. בהתאם לכך, גם בבחירת מהנדס בניין אתם רוצים להקפיד על בחירת איש המקצוע הנכון, מהנדס בעל רקורד נקי ועשיר, שמתמחה בסוג הפרויקט שעבורו אתם שוכרים אותו וכן הלאה.

האדריכל שאותו שכרתם לטובת גיבוש תכנית הבנייה יכול בהחלט לסייע לכם בבחירת מהנדס בניין לפרויקט, ובכל זאת, לאחר שקיבלתם המלצה או הפניה למהנדס פוטנציאלי, מומלץ לבדוק את ההסמכות והרישוי שלו וכן לבצע חיפוש קליל באינטרנט כדי לוודא שלא מדובר בדמות חריגה או כזאת שצריכה להעלות אצלכם חשד. דרך אלטרנטיבית וטובה יותר לבחירת מהנדס בניין היא עבודה עם חברה שמנהלת עבורכם את הפרויקט כולו ודואגת להעמיד לרשותכם את כל אנשי המקצוע הנדרשים בכל שלבי הפרויקט. המרכז לבניה פרטית מציע לכם בדיוק את האפשרות הזאת, ומעמיד לרשותכם את כל אנשי המקצוע הנדרשים, מפקח על כל תהליך הבניה, מנהל את הפרויקט בשלבי התכנון והביצוע שלו ומעמיד לרשותכם גם מהנדס בניין מקצועי ומורשה.

אז מה היה לנו בכתבה:
תמונה של קבוצת ירדן
קבוצת ירדן

המאמר נרשם ע"י קבוצת ירדן.
צרו איתנו קשר עוד היום לקבלת הצעת מחיר משתלמת ומותאמת אישית לבניית בית החלומות שלכם.
מאות משפחות כבר זכו לעבוד איתנו ולהגשים חלום!

מלאו את הפרטים והמומחים שלנו יצרו איתכם קשר בהקדם!

כתבות
1700-70-90-30
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!